Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-túrókrémes rolád

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál rétesliszt
  • fél citrom reszelt héja
  • A krémhez:
  • 50 dkg sovány natúr krém túró
  • 20 dkg eper apróra vágva
  • 10 dkg porcukor - vagy ízlés szerint
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín kemény habbá verve
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés

Elkészítés: A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd több részletben beleverjük a cukrot, egyenként a tojások sárgáját. A lisztet fakanállal, finom mozdulatokkal, két részletben beleforgatjuk a reszelt citromhéjjal.

Sütőpapírral bélelt, a tűzhelyhez tartozó nagy tepsiben, 190 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, majd forrón porcukorral hintett konyharuhára borítjuk. A papírt lehúzzuk róla, és 2-3-szor ki-be tekerjük (kevés szünetet tartva), majd betekerve hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejszínből kemény habot verünk habfixálóval, majd beleadjuk a cukorral, citromlével, vaníliás cukorral kikevert krémtúróba, és belekeverjük az apróra vágott epret is.

A krémmel a piskótát megkenjük, feltekerjük, porcukorral megszórjuk.
Tálalásnál eperszeletekkel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss