Elkészítés: A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd több részletben beleverjük a cukrot, egyenként a tojások sárgáját. A lisztet fakanállal, finom mozdulatokkal, két részletben beleforgatjuk a reszelt citromhéjjal.
Sütőpapírral bélelt, a tűzhelyhez tartozó nagy tepsiben, 190 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, majd forrón porcukorral hintett konyharuhára borítjuk. A papírt lehúzzuk róla, és 2-3-szor ki-be tekerjük (kevés szünetet tartva), majd betekerve hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínből kemény habot verünk habfixálóval, majd beleadjuk a cukorral, citromlével, vaníliás cukorral kikevert krémtúróba, és belekeverjük az apróra vágott epret is.
A krémmel a piskótát megkenjük, feltekerjük, porcukorral megszórjuk.
Tálalásnál eperszeletekkel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre