Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-túrókrémes amerikai palacsinta

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg eper
  • 12,5 dkg cukor
  • 1,5 dl habtejszín
  • 50 dkg zsírszegény túró
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 2,5 dkg vaj vagy margarin
  • 2 db tojás
  • 1/4 l tej
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 2-3 ek olvasztott vaj vagy margarin a sütéshez
  • 1 tk porcukor

Elkészítés

  1. A megmosott epret lecsepegtetjük, kicsumázzuk és 4 szemet félreteszünk a díszítéshez. A maradék felét felkockázzuk és összeforgatjuk 2,5 dkg cukorral, a többit felszeleteljük.
  2. A habtejszínt keményre felverjük. A túrót kikeverjük 5 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. Felhasználásig a hűtőbe tesszük.
  3. A 2,5 dkg vajat vagy margarint felolvasztjuk és hűlni hagyjuk. Közben robotgép habverőjével a tojásokat kikeverjük 5 dkg cukorral és 1 csipet sóval. Hozzáadjuk a lehűlt olvasztott zsiradékot és a tejet, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
  4. Egy nagy serpenyőben kevés olvasztott vajat hevítünk. Egy kisebb merőkanállal beleöntünk 3 adag tésztát és kb. 5 cm átmérőjű palacsintákat sütünk. Amint hólyagosodni kezd a tetejük, megfordítjuk őket, és a másik oldalukat is aranybarnára sütjük 1-2 perc alatt. Az elkészülteket kivesszük és melegen tartjuk. A maradék tésztát ugyanígy megsütjük. Közben a cukrozott epret a túrókrémbe forgatjuk.
  5. Adagonként 2-2 darab túrókrémmel megkent és eperszeletekkel kirakott palacsintát egymásra helyezünk, majd beborítjuk egy kenetlen palacsintával. A félretett, felezett eperszemekkel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Az epres túrókrémes amerikai palacsinta recept elkészítését nézzétek meg videón is:

Ezek is érdekelhetnek

Friss