Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres túrógombóc II.

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 25 dkg tehéntúró
  • 16 dkg rétesliszt
  • 6 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 4 cl rum
  • csipet só
  • eper
  • zsemlemorzsa
  • zsiradék
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés

    1. A tehéntúrót áttörjük burgonyanyomón, a liszttel, a margarinnal, a tojással, a rummal, és egy csipet sóval összedolgozzuk.
    2. 2 órát hűtőszekrénybe rakjuk, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, akkora négyzeteket vágunk belőle, hogy 1-1 eperszemet belecsomagolhassunk.
    3. Az epret előtte cukkorral beszórjuk, a tészta közepébe rakjuk, és gombócokat gömbölygetünk.
    4. Forró, enyhén sós vízben 10 percig főzzük, majd pirított zsemlemorzsába forgatjuk - inkább rázogassuk, ne törjenek szét. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin