Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres túrógombóc II.

MME MME
5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tehéntúrót áttörjük burgonyanyomón, a liszttel, a margarinnal, a tojással, a rummal, és egy csipet sóval összedolgozzuk.
  2. 2 órát hűtőszekrénybe rakjuk, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, akkora négyzeteket vágunk belőle, hogy 1-1 eperszemet belecsomagolhassunk.
  3. Az epret előtte cukkorral beszórjuk, a tészta közepébe rakjuk, és gombócokat gömbölygetünk.
  4. Forró, enyhén sós vízben 10 percig főzzük, majd pirított zsemlemorzsába forgatjuk - inkább rázogassuk, ne törjenek szét. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss