Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres trifle

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg mascarpone
  • 3 dl habtejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db citrom (leve és reszelt héja)
  • 70 dkg eper ( friss)
  • 15-20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag babapiskóta
  • 1/2 dl eperszörp
  • 1/2 dl víz

Elkészítés

    1. A mascarponét a felvert tejszínhab 3/4-vel lazítjuk, a porcukor ral, valamint a citrom reszelt héjával és levével ízesítjük.
    2. Az eper feléből lekvárt készítünk: az epret felapírtjuk, hozzáadjuk a kristálycukrot. Addig főzzük, amíg az eper besűrűsödik, majd kihűtjük.
    3. A babapiskótát a felfőzött eperszörp és víz keverékébe áztatjuk. 
    4. A trifle tálba egy sor mascarponés krémet kenünk, erre jöhet az eperlekvár, majd a babapiskóta. Ezután ismét a mascarponés krém jön, majd a firss eprek félbe vágva, kifordtíva. Ha az eprekkel körberaktuk a tálat, a maradékot kockázzuk fel, és szórjuk a krémre. Végül ismét jöhet a krém, a babapiskóta, az eperlekvár, majd a tejszínhab.
    5. Eperlekvárral és babapiskótával díszítjük. Tálalás előtt 24 órára hűtőbe tesszük.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS>>> 

    MEGGYES KRÉMES PISZTÁCIA ROPOGÓSSAL>>> 

    CSOKOLÁDÉS TARTOCSKA>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin