Elkészítés: A tésztához a földiepret leturmixoljuk. A lisztet a cukorral, a sóval, az étolajjal és kevés vízzel csomómentesen eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a leturmixolt epret. Ezután annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen.
Legalább félórás pihentetés után kisütjük a palacsintákat (körülbelül 12 darabot ad ki a tészta). Ha jó minőségű a palacsintasütőnk, akkor csak az első előtt kell kikenni olajjal.
A töltelékhez a darált diót, a porcukrot és az áttört epret elkeverjük, és megtöltjük vele a palacsintákat.
Tálaláskor tejszínhabbal, mentalevéllel és félbevágott eperrel díszítjük.
Tej- és tojásérzékenyek is fogyaszthatják, természetesen akkor növényi alapú tejszínhabot használjunk!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre