Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres töltött kókuszkocka

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
15 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, majd kikeverjük a porcukorral, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Apránként csorgatva hozzákeverjük a tejet, végül beleforgatjuk a sütőporral és a sóval átszitált lisztet.
  2. A masszát egy kb. 25x25 cm-es, sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt világosra sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e). A sütőből kivéve a sütőrácson hagyjuk kihűlni a tésztát.
  3. A tésztát kb. 5x5 cm-es kockákra vágjuk, és egy villa segítségével belemártjuk az eperlébe (pürésített eper lecsöpögtetett leve) úgy, hogy minden oldalán magába szívja a piskóta a levet. Ezután a kockákat megforgatjuk egy nagy tálba szórt kókuszreszelékben.
  4. Száradni hagyjuk, majd mindet félbevágjuk, és egy kiskanál segítségével az egyik felét gazdagon megkenjük a szamócapálinkával kikevert eperlekvárral, végül összetapasztjuk. 

Megjegyzés

Eperszezonban használjuk friss, pürésített eper átszűrt levét, ennek hiányában 5x-ösen hígított eperszörpöt is használhatunk.

Recept és styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss