Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres töltött kókuszkocka

default user icon

Hozzávalók

  • 8 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1,2 dkg sütőpor
  • 1 csipet só
  • 40 dkg liszt
  • 2 dl eperlé (pürésített eper lecsöpögtetett leve)
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 1 ek szamócapálinka (elhagyható)
  • 15 dkg eperlekvár

Elkészítés

    1. A vajat felolvasztjuk, majd kikeverjük a porcukorral, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Apránként csorgatva hozzákeverjük a tejet, végül beleforgatjuk a sütőporral és a sóval átszitált lisztet.
    2. A masszát egy kb. 25x25 cm-es, sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt világosra sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e). A sütőből kivéve a sütőrácson hagyjuk kihűlni a tésztát.
    3. A tésztát kb. 5x5 cm-es kockákra vágjuk, és egy villa segítségével belemártjuk az eperlébe úgy, hogy minden oldalán magába szívja a piskóta a levet. Ezután a kockákat megforgatjuk egy nagy tálba szórt kókuszreszelékben.
    4. Száradni hagyjuk, majd mindet félbevágjuk, és egy kiskanál segítségével az egyik felét gazdagon megkenjük a szamócapálinkával kikevert eperlekvárral, végül összetapasztjuk. 

      Még több epres finomság >>> 

      Még több kókuszos recept >>> 

      Videóreceptek >>> 

Megjegyzés

Eperszezonban használjuk friss, pürésített eper átszűrt levét, ennek hiányában 5x-ösen hígított eperszörpöt is használhatunk.

Recept és styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin