Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Epres tiramisu

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Epres tiramisu

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 352
  • Elküldve: 110

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg eper
  • 1 citrom leve
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 6 evőkanál narancslikőr
  • 15 dkg babapiskóta
  • 25 dkg mascarpone sajt
  • 2,5 dl natúr joghurt
  • 3 evőkanál por cukor
  • A díszítéshez: citromfűlevelek

Elkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és apróra vágjuk.

A citromlevet felforraljuk a vaníliás cukorral. A narancslikőrrel mély tányérba öntjük. A babapiskóták felét gyors mozdulatokkal megforgatjuk a lében, és kibélelünk velük egy akkora lapos tálat, amelyben egymás mellé elférnek a piskóták. A mascarponét elkeverjük a joghurttal és a porcukorral. A piskótára egy réteg epret szórunk, és bevonjuk a krém felével. A maradék piskótát megforgatjuk a likőrös lében, a krémre fektetjük, rászórunk egy réteg epret, majd rásimítjuk a maradék krémet. Letakarjuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a krémre szórjuk a maradék epret, és citromfűvel díszítve kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 347 kcal

Megjegyzés:

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2007. május 30. (szerda) 11:12
    Mindenkinek ajánlom, nagyon egyszerű elkészíteni, pompás izek. A joghurttal kikevert mascarpone könnyű és nem folyik el, dekoratív édesség készíthető!
    göncöl szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Pudingos desszertcsodák
Önmagában is isteni egy krémes puding, de desszerteket is feldobhatunk vele. A sütiket is tölthetjük, színesíthetjük pudinggal!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Marokkói paradicsomleves fűszeres húsgombócokkal Marokkói paradicsomleves fűszeres húsgombócokkal
Padlizsános tésztatorta Padlizsános tésztatorta
Fűszeres cukkinikenyér Fűszeres cukkinikenyér
Datolyás turmix Datolyás turmix
Samosa Samosa
Palacsinta (alaprecept) VI. Palacsinta (alaprecept) VI.
Nagymama almás pitéje Nagymama almás pitéje
Kakaspörkölt egyszerűen Kakaspörkölt egyszerűen
Gofri XI. Gofri XI.
Zöld turmix (green smoothie) Zöld turmix (green smoothie)
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122606_gasztro-110.jpg Szeptemberi gasztroprogramok

Az ősz ezernyi programmal várja a nyaralásból visszatérőket. Az ország számos pontján tartanak szüreti fesztiválokat, lesz…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122624_kakaos-csiga-110.jpg Gyerekkori kedvencek

Említettem a múlt héten, hogy a párom édesanyja nálunk vendégeskedett közel két hétig. Ez időre sokszor átvette a stafétabotot a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122613_marinalt-gomba-110.jpg Marinált barnacsiperke friss oregánóval

A friss csiperke, legyen barna vagy fehér, egyaránt remek alapanyag! Szívesen készítek belőle finomságokat, és talán az is igaz,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122574_koriander-110.jpg Koriander, a különleges

A koriander, amelynek gyökerét, termését, valamint friss, üde zöld leveleit egyaránt hosszú ideje fogyasztja az emberiség a világ…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117514_salsa-110.jpg Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz

Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122567_csirkemajas-taska-110.jpg Mandula konyhai kalandjai

Mindenek előtt szeretnék bemutatkozni. 22 éves egyetemista lány vagyok, a fővárosban tanulok és élek immár 4 éve. Gyerekkoromat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122619_kkk-cimlap-110.jpg Megjelent a Kiskegyed Konyhája szeptemberi száma

Szeretjük a Kiskegyed Konyháját. Sok-sok recept (a Mindmegettén is megtalálhatóak a régebbi számok receptjei!), kulináris…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122550_aegon-110.jpg Mennyibe kerül a gyerek?

A nőgyógyászra a pénzt eltetted? Anyukádék meg tudják venni a babaágyat? Kapunk kölcsön bébi monitort?... és megannyi hasonló…

Napi tipp
A kacsamájból készíthetünk különféle ízesítésű szendvicskrémeket, előételeket - vagy remek főételeket is alkothatunk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept