Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres tiramisu rummal

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg 12 %-os sűrű tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 15 dkg babapiskóta
  • 1,5 dl erős feketekávé
  • 3 evőkanál rum
  • 40 dkg eper (apróbb darabokra vágva)
  • kakaópor

Elkészítés

    Elkészítés: A mascarponét a cukorral és a tejföllel elkeverjük, majd hozzákeverjük egyenként a tojássárgákat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, finoman a krémbe forgatjuk, közben a rumot is hozzáadjuk.

    A kávéban egy pillanatra megmártjuk a piskótákat, és egy nagyobb, 2,5 liter űrtartalmú tálba a krémmel és az eperrel rétegezzük úgy, hogy a tetejét krémmel fejezzük be (a darabolt epreket a piskótára szórjuk, és rá a krémet). Kakaóporral megszórva a hűtőben dermesztjük.

    Tálalás előtt eperrel, citromfűlevéllel díszítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin