Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres tiramisu egyszerűen

default user icon

Hozzávalók

  • 30 dkg eper (+ a díszítéshez)
  • 1 dl narancslé
  • 8 ek porcukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 45 dkg mascarpone
  • 16 db babapiskóta

Elkészítés

    1. A megmosott, szárazra törölt és felkockázott epret a narancslével és a porcukor felével kb. 10 perc alatt sűrű raguvá főzzük, majd félretesszük.
    2. A tejszínt a maradék porcukorral, a vaníliaraaromával, lassú tűzön felfőzzük, majd lehűtjük és összekeverjük a mascarponéval.
    3. A babapiskótákat meghempergetjük a kihűlt eperraguban, majd a felét egy tál aljába sorakoztatjuk. Meglocsoljuk még egy kis eperraguval és két merőkanál mascarponés szósszal. Ezután rárakjuk a maradék epres babapiskótát, és leöntjük újabb adag szósszal.
    4. A tetejét megkenjük a gyümölcsraguval, és kirakjuk a felkarikázott eperrel. Fogyasztás előtt egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

      Íme a recept videón >>> 

    MÁLNÁS TIRAMISU CSOKIMORZSÁVAL>>> 

    EGYSZERŰ TIRAMISU POHÁRKRÉM>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin