Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-tejszínhabos piskóta

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 13 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 12 dkg liszt
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 tk sütőpor
  • A tetejére:
  • 40 dkg friss eper
  • 1 dl eperszörp
  • 1 csomag piros tortazselé
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 dl habtejszín (Hulala vagy cukrászhab)

Elkészítés

  1. A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját 4 ek vízzel habosra keverjük. Vékony sugárban beleszórjuk a cukrot, és fehéredésig keverjük. A vajat megolvasztjuk, de nem forrósítjuk, és a krémbe csorgatjuk. Alaposan összedolgozzuk, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a krémbe szitáljuk. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott csokoládét.
  2. Egy 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, és tűpróbával ellenőrizzük. Rácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Az epret megtisztítjuk és leszárítjuk. Kb. 5 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk. Felforraljuk a szörpöt, feloldjuk benne a tortazselét, és langyosra hűtjük. Az epercikkekkel kirakjuk a torta tetejét, meglocsoljuk a langyos tortazselével, és a hűtőben megdermesztjük.
  4. A maradék csokit apróra daraboljuk, és a keményre vert tejszínhabba forgatjuk. A habot az eperréteg tetejére halmozzuk, a félrerakott eperszemeket feldaraboljuk, és tetszés szerint díszítjük.

    epres finomságok >>> 

    12 KÉNYEZTETŐ EPRES DESSZERT, MELYEK KÖZÜL HIBA LENNE EGYET IS KIHAGYNI >>> 

Ezek is érdekelhetnek