Elkészítés: A piskótalapot vékonyan megkenjük lekvárral, feltekerjük, majd vékonyan felszeleteljük.
A kapott tekercsekkel kibéleljük az őzgerincformát. A harmadát meghagyjuk a tetejére, lezárásként.
A töltelékhez az eperből 30 dekagrammot félreteszünk, a többit turmixoljuk, lábasba szűrjük és felforraljuk. A zselatint beleszórjuk, és kevergetve feloldjuk, majd lehűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd a zselatinos-epres pürét belekeverjük. A piskótával bélelt őzgerincformába az epres hab felét belesimítjuk. A félretett eper ennek a közepébe kerül, majd a megmaradt habbal elsimítjuk. Végül a maradék piskótatekercsekkel lezárjuk, és hűtőben dermesztjük.
Az alagutat tálra borítjuk, a tetejét megkenjük a fellangyosított lekvárral, és megszórjuk mandulaforgáccsal. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre