Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-tejberizses süti

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 24x34 cm-es tepsihez:
  • A piskótához:
  • 4 tojás
  • 2 dl cukor
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • csipet só
  • 2,6 dl liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 5+3 dl tej
  • 1,5 dl kerekszemű rizs
  • 8 evőkanál cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag eper ízű pudingpor
  • 1 csomag zselatinfix
  • eper
  • A díszítéshez:
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához felverjük a tojások fehérjét, beletesszük a sót, a cukrot, és pár percig még tovább verjük, hogy jó kemény legyen. Belekeverjük a tojássárgákat, az olajat, majd a végén a sütőporos lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített 180°C fokos sütőben megsütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, mert itt fogjuk összeállítani a sütit.

5 dl tejben puhára főzzük a rizst egy csipet sóval, és még forrón belekeverjük a cukrot és a reszelt citromhéjat. A pudingot szintén megfőzzük 3dl tejben. Mindkettőt hagyjuk teljesen kihűlni.

A jól behűtött tejszínt habbá verjük a zselatin fix-szel, és elkeverjük a kihűlt rizzsel és a pudinggal.

A krém felét rákenjük a piskótára, eperdarabokat teszünk rá, majd a krém másik felét is rásimítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni.

Ha a krém már megdermedt, egy kevés olajjal együtt felolvasztjuk a csokit, és a süteményre locsoljuk. Tálaláskor nyomhatunk a tetejére tejszínhabot.

Megjegyzés

Pár órára tegyük hűtőbe, hogy jobban megdermedjen. Én kicsit türelmetlen voltam.. - nyirfacukor

Ezek is érdekelhetnek

Friss