Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres tejberizs

Hozzávalók

  • A tejberizshez:
  • 20 dkg rizs
  • 6 dl tej
  • 1,5 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • Az eperdzsemhez:
  • 50 dkg eper
  • 3 ek méz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mk fahéj (őrölt)
  • 1 tk étkezési keményítő (+ 1/2 dl víz)

Elkészítés

    1. A rizst alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. Ezután hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, forráspontig melegítjük, majd kisebbre vesszük a hőfokot, puhára főzzük.
    2. Főzés közben többször megkeverjük, majd kóstolással ellenőrizzük, hogy kellően megpuhultak-e a rizsszemek. (Amennyiben szükséges, még egy kevés tejet önthetünk hozzá főzés közben.) Amikor a rizs puhára főtt, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd alaposan összekeverjük.
    3. Az epret folyó víz alatt alaposan megmossuk, majd feldaraboljuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a mézet, hozzáadjuk a feldarabolt epret, a vaníliás cukrot, és az őrölt fahéjat, majd időnként megkeverve pár percig pároljuk.
    4. Az étkezési keményítőt simára keverjük a vízzel, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk az eperhez, és addig főzzük, hogy kellően besűrűsödjön. (Arra figyeljünk, nehogy túl sűrű legyen a dzsem!) Az elkészült tejberizst az eperdzsemmel váltakozva a poharakba kanalazzuk, majd hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön.

    A LEGKRÉMESEBB TEJBERIZS>>> 

    FAHÉJAS TEJBERIZS MAZSOLÁVAL>>> 

    SÜLT TEJBERIZS (TÖRÖK TEJBERIZS)>>> 

Megjegyzés

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből az epres tejberizst, hagyjuk kicsit felmelegedni hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek