Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres szelet

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 25 dkg lágy vaj + a formához
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 10 dkg darált mandula
  • A töltelékhez:
  • 12 lap zselatin
  • 50 dkg eper
  • 5 dl natúr joghurt
  • 2,5 dl tejföl
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • 1 dl tejszín
  • 8 szem eper

Elkészítés

    1. A tésztához a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és a darált mandulával felváltva a krémbe dolgozzuk.
    2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy tepsit (22 x 32 cm nagyságú), belesimítjuk a tésztát, és a sütőben kb. 35 percig sütjük. Kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd rácsra borítva teljesen kihűtjük. A tésztalapot középen kettévágjuk.
    3. A töltelékhez a zselatint vízbe áztatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, konyhai papírkendőn lecsepegtetjük, kis kockákra vágjuk.
    4. A joghurtot elkeverjük a tejföllel és a kétféle cukorral. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, és a joghurtos krémbe keverjük. Amikor a krém elkezd kocsonyásodni, kemény habbá verjük a tejszínt, és beleforgatjuk a krémbe az eperrel együtt.
    5. A krém felét az alsó tésztalapra kenjük, rátesszük a felső lapot, és rákenjük a maradék krémet. A hűtőben 4 órát pihentetjük.
    6. A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, az epret megmossuk, kettévágjuk. A süteményt 16 kockákra vágjuk, mindegyikre habrózsát nyomunk, és fél epret teszünk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin