Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres szelet

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg lágy vaj + a formához
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 10 dkg darált mandula
  • A töltelékhez:
  • 12 lap zselatin
  • 50 dkg eper
  • 5 dl natúr joghurt
  • 2,5 dl tejföl
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • 1 dl tejszín
  • 8 szem eper

Elkészítés

  1. A tésztához a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és a darált mandulával felváltva a krémbe dolgozzuk.
  2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy tepsit (22 x 32 cm nagyságú), belesimítjuk a tésztát, és a sütőben kb. 35 percig sütjük. Kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd rácsra borítva teljesen kihűtjük. A tésztalapot középen kettévágjuk.
  3. A töltelékhez a zselatint vízbe áztatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, konyhai papírkendőn lecsepegtetjük, kis kockákra vágjuk.
  4. A joghurtot elkeverjük a tejföllel és a kétféle cukorral. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, és a joghurtos krémbe keverjük. Amikor a krém elkezd kocsonyásodni, kemény habbá verjük a tejszínt, és beleforgatjuk a krémbe az eperrel együtt.
  5. A krém felét az alsó tésztalapra kenjük, rátesszük a felső lapot, és rákenjük a maradék krémet. A hűtőben 4 órát pihentetjük.
  6. A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, az epret megmossuk, kettévágjuk. A süteményt 16 kockákra vágjuk, mindegyikre habrózsát nyomunk, és fél epret teszünk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss