A tésztához a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és a darált mandulával felváltva a krémbe dolgozzuk.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy tepsit (22 x 32 cm nagyságú), belesimítjuk a tésztát, és a sütőben kb. 35 percig sütjük. Kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd rácsra borítva teljesen kihűtjük. A tésztalapot középen kettévágjuk.
A töltelékhez a zselatint vízbe áztatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, konyhai papírkendőn lecsepegtetjük, kis kockákra vágjuk.
A joghurtot elkeverjük a tejföllel és a kétféle cukorral. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, és a joghurtos krémbe keverjük. Amikor a krém elkezd kocsonyásodni, kemény habbá verjük a tejszínt, és beleforgatjuk a krémbe az eperrel együtt.
A krém felét az alsó tésztalapra kenjük, rátesszük a felső lapot, és rákenjük a maradék krémet. A hűtőben 4 órát pihentetjük.
A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, az epret megmossuk, kettévágjuk. A süteményt 16 kockákra vágjuk, mindegyikre habrózsát nyomunk, és fél epret teszünk.