Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres süti pofonegyszerűen

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg finomliszt (+ a nyújtáshoz és a tepsihez)
  • 1 db tojás
  • 5 dkg margarin (+ a tepsihez)
  • 5 dkg porcukor
  • 1/2 l tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 1 csomag epres puding
  • 4 dl tej
  • 7 dkg cukor
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 10 dkg margarin
  • 1 tk rumaroma
  • 1 ek porcukor
  • 20 dkg eper
  • A tetejére:
  • 10-20 dkg eper
  • 3 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg margarin

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, összegyúrjuk, majd a tésztát 3 részre osztjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. Egyesével 3 mm vékonyra nyújtjuk ki a tésztákat lisztezett felületen, majd margarinnal kikent, liszttel szórt tepsi hátán 5 perc alatt készre sütjük őket. Sütés előtt villával megszurkáljuk őket.
  3. A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral a szokásos módon sűrű krémmé főzzük. Belereszeljük a citrom héját, majd az enyhén meghűlt krémben elkeverjük a margarint. Az első tészta lapot megkenjük kb. a puding negyedével.
  4. A maradék pudingot elkeverjük a rumos-porcukros, apróra vágott eprekkel. Ennek a nagy részét a második tésztalapra kenjük, egy keveset félrerakunk belőle.
  5. Az utolsó tésztalapot a sütemény tetejére rakjuk, rákenjük a maradék epres pudingot,  majd eperszemekkel díszítjük.
  6. A csokoládét a margarinnal megolvasztjuk, majd a süti tetejére csurgatjuk. Hütőbe tesszük egy éjszakára, másnap szeleteljük.

EPRES-VANÍLIÁS SZELET>>> 

EPRES GOMBÓC EPERÖNTETTEL>>> 

MASCARPONÉS-EPRES SZELET>>> 

Megjegyzés

Eperszezon van, nagyon finom édes! - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek

Friss