Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Epres sütemény

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Epres sütemény

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 35
  • Elküldve: 11

Hozzávalók:

  • egy 20 x 30 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg zsír (vagy 15 dkg vaj)
  • 5 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál tejföl
  • reszelt citromhéj
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg eper
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 citrom leve
  • A díszítéshez:
  • félbevágott eperszemek
  • 1 csomag tortazselé (a tasakon lévő leírás szerint elkészítve)

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a zsírt (vagy vajat), és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és a tejfölt. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (Ha túl száraz lenne a tészta, akkor még egy kevés tejfölt tehetünk hozzá).

Az összegyúrt tésztát nyújtsuk ki, majd helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe (én a sütőpapíron nyújtom ki, és azzal együtt emelem át a tepsibe). Előmelegített sütőbe tegyük be, majd közepes hőfokon 15 perc alatt süssük elő a tésztát. Ezután vegyük ki a sütőből, és hagyjuk egy kicsit hűlni.

Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, és botmixerrel pépesítsük. A pépesített epret tegyük bele egy tálba, adjuk hozzá az egész tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet, és kézi habverővel keverjük simára. Ezután állandó keverés mellett, öntsük hozzá a lisztet, majd szintén keverjük csomómentesre.

Az elősütött és langyosra hűtött tészta tetejére öntsük rá a simára kevert töltelékek. Tegyük vissza a sütőbe, és közepes hőfokon 30-35 perc alatt süssük készre. (A sütési idő felénél takarjuk le sütőpapírral a tetejét, nehogy túlbarnuljon, esetleg megégjen a teteje.)

A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben félig kihűlni, majd helyezzük egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Ezután tegyük vissza a tepsibe, majd a sütemény tetejét rakjuk ki félbevágott eperszemekkel, és öntsük le tortazselével. Szeletelés előtt hagyjuk teljesen megdermedni.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

kgizike receptjeiből:
Fordított csokoládétorta őszibarackkal
Krumplifőzelék tejfölös habarással
Bableves füstölt szalonnával
Somlói revolúció (országtorta 2014)
Szilvahabos-csokoládékrémes pohárkrém
Zöldséges-tejszínes csirkemell
Zöldborsós brassói
Kolbászos-gombás-paradicsomos lasagne
Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. április 8. (hétfő) 19:50
    Kedves Ditti! Nagyon köszönöm!! :)
Receptválogatás
Töltött csirke - egészben és részben
Az egyben sütött töltött csirke igazi hétvégi, családi étel, de töltött comb vagy mell készülhet szinte bármilyen alkalomra. Rengeteg módon variálhatjuk - és biztosan sikert arat!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Fordított csokoládétorta őszibarackkal Fordított csokoládétorta őszibarackkal
Amerikai palacsinta pofonegyszerűen Amerikai palacsinta pofonegyszerűen
Krumplifőzelék tejfölös habarással Krumplifőzelék tejfölös habarással
Zöldséges lencseleves galuskával Zöldséges lencseleves galuskával
Bableves füstölt szalonnával Bableves füstölt szalonnával
Vega kenyérlángos Vega kenyérlángos
Tejszínes szilvás pite Tejszínes szilvás pite
Zakuszka vöröslencsével Zakuszka vöröslencsével
Kuszkusz grillezett sütőtökkel Kuszkusz grillezett sütőtökkel
Étcsokoládés ricciarelli (pöffeteg süti) Étcsokoládés ricciarelli (pöffeteg süti)
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122831_szolo-110.jpg Szőlő, a legfontosabb gyümölcs

Ha a szőlő beszélni tudna – és elmesélhetné történetét -, valószínűleg az emberiség egész históriája kirajzolódna az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122798_anizs-110.jpg Ánizs, az illatos gyógyító

A medvecukor, a pastis, az abszint és a köhögés elleni gyógykeverékek kedvelt alapanyaga és fűszere az ánizs, amelynek története…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122750_gombas-palacsinta-110.jpg Gombás töltött palacsinta

A palacsinta megunhatatlan, egyszerű, számtalan módon variálható klasszikus. Most, hogy már benne járunk az őszben, ideje egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122757_fehercsoki-110.jpg A mostoha fehércsoki

Gombóc Artúr ugyan mindenféle csokoládét szeret, és a csokoládé rajongói azonosulnak is álláspontjával, a fehér csokoládénak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122777_szedres-suti-110.jpg Szedett-vedett szedres pite

Megesett már veletek, hogy szerdára esett a vasárnap? Velünk most igen. Továbbá az is, hogy kaptam két óra szabadidőt, amit…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122766_koles-110.jpg Köles: lisztérzékenyeknek és gabonaimádóknak

Földünk népességének jó része alap táplálékként fogyasztja az évezredek óta termesztett, egészséges kölest. Legalább hetente…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122739_sztrapacska-110.jpg Sztrapacska és pogácsa

Ugyan a főzőcskézés csak a hét második felében indult be, végül mégis igen sok minden készült a konyhában, mert szerdától kezdve…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122731_roman-110.jpg A sokszínű román konyha

A román konyha mai formáját évezredek folyamán nyerte el. A dák ősöktől a római megszállókon át a francia, olasz, bolgár, bizánci…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept