Elkészítés: 1. A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, a lisztet elkeverjük a sütőporral és a mandulával, és a krémbe dolgozzuk.
2. Kibélelünk egy kis tepsi formát sütőpapírral, előtte vajazzuk ki a tepsit. Beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük kb. 35 perc alatt.
3. Kevés tejjel és a cukorral kikeverjük a pudingot, beleöntjük a maradék tejbe, amibe előzőleg beletettük a margarint, és lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle, teljesen kihűtjük.
4. A süteményről lehúzzuk a papírt és kettévágjuk. Megtöltjük krémmel, a tetejére hagyunk belőle, majd rátesszük a feldarabolt epret, és befedjük a tetejével.
5. A süteményt tetejét bekenjük krémmel, és a hosszában felvágott epret virág formában rakjuk ki. A tortazselét a rajta levő utasítások szerint elkészítjük, és bevonjuk vele a sütit. 5 óra hosszára hűtőbe tesszük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre