Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres sütemény II.

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált mandula
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 csomag eper ízű puding
  • 12,5 dkg margarin
  • 6 dl tej
  • 20 dkg eper
  • 3 evőkanál cukor
  • A tetejére:
  • 30 dkg eper
  • 1 csomag színtelen cukrozott tortazselé

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, a lisztet elkeverjük a sütőporral és a mandulával, és a krémbe dolgozzuk.

2. Kibélelünk egy kis tepsi formát sütőpapírral, előtte vajazzuk ki a tepsit. Beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük kb. 35 perc alatt.

3. Kevés tejjel és a cukorral kikeverjük a pudingot, beleöntjük a maradék tejbe, amibe előzőleg beletettük a margarint, és lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle, teljesen kihűtjük.

4. A süteményről lehúzzuk a papírt és kettévágjuk. Megtöltjük krémmel, a tetejére hagyunk belőle, majd rátesszük a feldarabolt epret, és befedjük a tetejével.

5. A süteményt tetejét bekenjük krémmel, és a hosszában felvágott epret virág formában rakjuk ki. A tortazselét a rajta levő utasítások szerint elkészítjük, és bevonjuk vele a sütit. 5 óra hosszára hűtőbe tesszük.

Megjegyzés

Végre itt a magyar eper, ízletes, zamatos, lehet sütni sokféleképpen. - kgyorgyi5

Ezek is érdekelhetnek

Friss