Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres spárgasaláta

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, és a fás végek eltávolítása után meghámozzuk. Egy edényben enyhén sós-cukros vizet forralunk, és a spárgát a nem túlságosan lobogó vízben roppanósra főzzük kb. 15 perc alatt.
  2. Közben a mogyorót felhevített serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd durvára aprítjuk. A megmosott és leszárított salátaleveleket kisebb darabokra tépjük, és adagonként kibélelünk velük egy-egy kistányért. A megmosott és kicsumázott epret nagyságtól függően negyedeljük vagy cikkekre vágjuk. A leszűrt és lecsepegtetett spárgát ferdén feldaraboljuk.
  3. A dresszinghez a megmosott, lerázott tárkony leveleit lecsipkedjük és finomra aprítjuk. Az ecetet kikeverjük az apránként hozzáadott olívaolajjal. Sóval, borssal ízesítjük, esetleg egy kevés vízzel hígítjuk, és beleforgatjuk a tárkonyt.
  4. Az epret és a spárgát elrendezzük a salátaágyon, majd megszórjuk az aprított mogyoróval és megöntözzük a dresszinggel.

Megjegyzés

Fotó: GMH - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss