Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres spárgasaláta

default user icon

Hozzávalók

  • 12 db fehér spárga
  • 5 dkg törökmogyoró
  • 10 dkg salátalevél
  • 25 dkg eper
  • cukor
  • A dresszinghez:
  • 1-2 ág tárkony
  • 2 ek ecet
  • 4 ek olívaolaj
  • bors

Elkészítés

    1. A spárgát megmossuk, és a fás végek eltávolítása után meghámozzuk. Egy edényben enyhén sós-cukros vizet forralunk, és a spárgát a nem túlságosan lobogó vízben roppanósra főzzük kb. 15 perc alatt.
    2. Közben a mogyorót felhevített serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd durvára aprítjuk. A megmosott és leszárított salátaleveleket kisebb darabokra tépjük, és adagonként kibélelünk velük egy-egy kistányért. A megmosott és kicsumázott epret nagyságtól függően negyedeljük vagy cikkekre vágjuk. A leszűrt és lecsepegtetett spárgát ferdén feldaraboljuk.
    3. A dresszinghez a megmosott, lerázott tárkony leveleit lecsipkedjük és finomra aprítjuk. Az ecetet kikeverjük az apránként hozzáadott olívaolajjal. Sóval, borssal ízesítjük, esetleg egy kevés vízzel hígítjuk, és beleforgatjuk a tárkonyt.
    4. Az epret és a spárgát elrendezzük a salátaágyon, majd megszórjuk az aprított mogyoróval és megöntözzük a dresszinggel.

Megjegyzés

Fotó: GMH

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin