Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres sajttorta

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone sajtkrém
  • 25 dkg 20%-os tejföl
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • Valamint:
  • 25 dkg eper

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral és sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral, a kakaóporral és az olajjal jól kikeverjük géppel, majd mehet bele a tejföl, a fehérjehab és a beleszitált liszt a sütőporral.

Egy nagyobb kapcsos formát előveszünk, sütőpapírral kibéleljük, a tésztát belekanalazzuk (egy picit sűrűbb, mint a piskóta), és előmelegített 180 fokos sütőben 10 percet elősütjük.

Ez idő alatt elkészítjük a krémet. A mascarponét a tejföllel, a cukrokkal, a narancshéjjal és a pudingporral géppel jól kikeverjük, az elősütött tésztára kanalazzuk, elsimítjuk, és negyedekbe vágott eperszemekkel telerakjuk a tetejét. Visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük (ha szélén egy picit megbarnul a krém, akkor jó).

Várunk vele a teljes kihűlésig azután szeleteljük. Porcukorral is megszórjuk.

Ezek is érdekelhetnek