Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres rizsfelfújt

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg rizs
  • 5 dl tej
  • 3 dl víz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 2 teáskanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál eperlekvár
  • 50 dkg eper

Elkészítés

    Elkészítés: A rizst megmossuk, és feltesszük főni a tej és víz elegyébe a két vaníliás cukorral. Ha megpuhult, teljesen kihűtjük. A hat tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, liszttel és sütőporral. A kihűlt rizshez keverjük, majd vajjal kikent, lisztezet tepsibe öntjük, és lassú tűzön szépen megsütjük. Ha kész, megpakoljuk még melegen eperrel a tetejét, majd felverjük a tojásfehérjéket, és ha kemény, belekeverjüka lekvárt, majd az eperre terítjük. Nagyon gyenge tűznél rásütjük a tetejére a habot. Kihűtve felkockázzuk, tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

cecília26
Nagyon jól hangzik mindeképpen kipróbálom!!!!
gory002
Kedves mozarella, ez a recept módositott felfújt, a fehérjehab azért kerül a tetejére, hogy az eperszemeket óvja a szétsüléstől, és egyben maradjanak. A rizsben a sütőpor helyettesíti a fehérjét.
mozzarella
A tojásfehérjéböl készült hab csak a tetejére kerül ? Bele a rizses masszába nem ? Ettöl felfújt a felfújt, könnyebb, levegösebb lesz a rizs.

Hasonló Receptek

Magazin