Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres-rizses muffin

default user icon

Hozzávalók

  • 6 dkg basmati rizs
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 10 dkg lágy sötétbarna nádcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 30 dkg eper
  • 10 dkg natúr joghurt
  • 1 db tojás
  • 0,75 dl napraforgóolaj

Elkészítés

    1. Egy lábasban forraljunk fel 0,8 dl vizet. A rizst szűrőbe téve többször átöblítjük, majd a forrásban lévő vízhez adjuk 1 csipet sóval, ismét felforraljuk az egészet, majd mérsékeljük a hőt, és kis lángon, fedő alatt főzzük a rizst 11 percig. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
    2. Egy tálba tesszük a kihűlt rizst, a lisztet, a sütőport, a kétféle cukrot és az egy csipet sót, és összedolgozzuk. Az
    3. epret megmossuk, kicsumázzuk, felaprítjuk, majd beleforgatjuk a masszába.
    4. Egy másik tálban simára keverjük a joghurtot a tojással és az olajjal. Óvatosan összedolgozzuk a kétféle masszát, majd szétosztjuk egy 12 db-os muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe. Végül aranyszínűre sütjük, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt.

      Muffinok minden mennyiségben itt >>> 

      Epres finomságok itt >>> 

      TEJBERIZSTŐL A RIZSFELFÚJTIG: 8+1 ELLENÁLLHATATLAN RIZSES DESSZERT! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin