Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres rizottó bazsalikommal

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Egy közepes méretű edényben forraljuk fel a tejet a cukorral és a vaníliaaromával, azután kis lángon, lefedve főzzük tovább.

Egy vastag falú edényben olvasszuk meg a vajat. Szórjuk rá a rizst, és pirítsuk fehéredésig kb. 2 perc alatt. Adjuk hozzá a narancshéjat- és lét, majd állandó kevergetés mellett főzzük tovább addig, amíg az összes folyadék elpárolog. Ezután öntsünk hozzá egy bögrényi cukros-vaníliás tejet, és kis lángon főzzük meg 20-30 perc alatt.

Közben többször keverjük meg, és ha a rizs magába szívta az összes tejet, pótoljuk azt. Addig ismételjük a műveletet, amíg a rizs krémes állagúvá válik. A tűzről levéve adjuk hozzá a kókusztejet, valamint 100 g, megtisztított, átpasszírozott epret, és hagyjuk hűlni kb. 5 percig.

Osszuk el a rizottót 4 db tányérban, és a maradék, megtisztított, felszeletelt, eperrel, továbbá a frissen felaprított bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss