Egy közepes méretű edényben forraljuk fel a tejet a cukorral és a vaníliaaromával, azután kis lángon, lefedve főzzük tovább.
Egy vastag falú edényben olvasszuk meg a vajat. Szórjuk rá a rizst, és pirítsuk fehéredésig kb. 2 perc alatt. Adjuk hozzá a narancshéjat- és lét, majd állandó kevergetés mellett főzzük tovább addig, amíg az összes folyadék elpárolog. Ezután öntsünk hozzá egy bögrényi cukros-vaníliás tejet, és kis lángon főzzük meg 20-30 perc alatt.
Közben többször keverjük meg, és ha a rizs magába szívta az összes tejet, pótoljuk azt. Addig ismételjük a műveletet, amíg a rizs krémes állagúvá válik. A tűzről levéve adjuk hozzá a kókusztejet, valamint 100 g, megtisztított, átpasszírozott epret, és hagyjuk hűlni kb. 5 percig.
Osszuk el a rizottót 4 db tányérban, és a maradék, megtisztított, felszeletelt, eperrel, továbbá a frissen felaprított bazsalikommal megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre