Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres rebarbaratorta

MME MME
5/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 10 szelethez:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj
  • 50 dkg rebarbara
  • 25 dkg eper
  • 2 dkg darált mogyoró
  • Az öntethez:
  • 20 dkg cukor
  • 1 evőkanál vaníliás pudingpor
  • 3 tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl tej
  • A díszítéshez:
  • 1 kivi
  • 1 dl tejszín
  • mandulaforgács
  • mentalevelek

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet összegyúrjuk a cukorral, a vajjal, egy csipet sóval és fél dl vízzel. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe.

Közben a rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, és 1,5 cm-es darabokra vágjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, felaprítjuk.

A sütőt 200 C-ra előmelegítjük.

Kivajazunk egy cakkos szélű 24-26 cm átmérőjű gyümölcstortaformát. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a formába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. Az alját villával megszurkáljuk, rászórjuk a mogyorót, majd a rebarbarát és az epret, és a sütőben kb. 10 perc alatt elősütjük.

Az öntethez simára keverjük a cukrot, a pudingport és a tojásokat. Hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, és az elősütött tortára locsoljuk. A sütőben további 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Tálaláskor a kivit meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral. A torta tetejét a kiviszeletekkel, a tejszínhabbal, mandulaforgáccsal és mentalevelekkel díszítjük. Szeletelve kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss