Keress receptre vagy hozzávalóra

Epres-rebarbarás üdítő

Hozzávalók

  • 65 dkg rebarbara
  • 10 dkg eper (+ a díszítéshez)
  • 4 ág menta
  • 15 dkg kristálycukor
  • 5 dl ásványvíz
  • jégkocka

Elkészítés

    1. A rebarbaraszárak alsó és felső részét eltávolítjuk, majd lehántjuk a héjukat. Két szárat félreteszünk, a többit nagyon apróra vágjuk. A megmosott epret kicsumázzuk és feldaraboljuk, a mentát leöblítjük.
    2. Egy fazékban felforralunk 3 dl csapvizet a cukorral együtt. A feldarabolt rebarbarát és epret a szirupba szórjuk, majd hozzáadunk 3 ág mentát, és egyet forralunk rajta. Ezután lehúzzuk a tűzről, és állni hagyjuk kb. 15 percig. Végül a gyümölcsöket apró lyukú szűrőbe öntjük és finoman kinyomkodjuk. A lecsepegő levet felfogjuk.
    3. Egy üvegkancsóba néhány jégkockát dobunk. Rátöltjük a felfogott levet, majd felöntjük az ásványvízzel és összekeverjük. Az adagonként poharakba töltött üdítőt a félretett mentával, 1-1 szem eperrel és a félbevágott, keverésre is szolgáló rebarbaraszárakkal díszítjük. 
A kinyomkodott epres rebarbarát tetszés szerint használhatod pl. sütemények töltelékéhez vagy desszertekhez.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin