Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres-rebarbarás szörp

default user icon

Hozzávalók

  • 0,5 kg rebarbaraszár
  • 0,5 kg eper
  • kb. 1,5 l víz
  • 30 dkg cukor
  • 2-3 ek citromlé
  • fél rúd vanília

Elkészítés

    1. A megmosott rebarbarát feldaraboljuk és annyi vízzel, amennyi bőségesen ellepi, feltesszük főni egy nagyobb lábasban. Hozzáadjuk a félbevágott vanília rudat, pár perccel később pedig a megmosott epret is.
    2. Kb. 20 perc után, ha megfőtt, lepürésítjük egy botmixer segítségével (előtte vegyük ki a vanília rudat)! Átpasszírozzuk egy szűrön. Visszaöntjük a fazékba, hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet, és felforraljuk még egyszer.
    3. Még forrón alaposan kimosott üvegekbe töltjük, lezárjuk őket és fejre állítjuk 5-6 percre, hogy a forró szörp mindenhol sterilizálja az üveget. Így tartósítószer nélkül is eláll hónapokig.

    Nézd meg az elkészítését videón is! >>> 

    EPRES-REBARBARÁS PITE>>> 

    EPRES-REBARBARÁS ÜDÍTŐ>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Epres-rebarbarás szörp recept?


Magazin