Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ebből büntetlenül falhatsz: epres-rebarbarás sütemény - cukormentesen!

A héten már nagyon színes kosarat kaptunk a bio gazdaságból. Volt benne három féle saláta, zöldborsó, fejes káposzta, spenót - rebarbara! Először kompótot akartam a rebarbarából készíteni, de a kertben találtam két marék beérett epret, így a vége sütisütés lett.

Nem bántam meg, mert így nem csak a felnőtteknek kedveztem, hanem a gyerekek is nagy élvezettel majszolták az édes-savanykás süteményt.

Rebarbarás-epres sütemény

Hozzávalók:
(kb. 25x30 cm-es tepsihez)
7 db M-es tojás
20 dkg vaj vagy 15dkg kókuszzsír
6 evőkanál por eritrit
1 mokkáskanál vanília őrlemény
1/2 kezeletlen citrom héja és leve
1 mokkáskanál szódabikarbóna
10 enyhén púpos evőkanál manióka liszt
1 jó marék pucolt, feldarabolt rebarbara
2 marék darabolt eper
egyéb bogyós gyümölcs 1 marék

1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy nagyobb tálba tegyük, amiben majd habbá is tudjuk verni. A fehérjéhez hozzáadjuk a citrom levét, és elkezdjük felverni. Amikor már kezd habosodni 1 evőkanál eritritet adunk hozzá, úgy verjük tovább, majd fokozatosan még két evőkanálnyit a habosítás közben.

2. Amikor kész, a szobahőmérsékletű vajat 3 evőkanál eritrittel, a vaníliával és a citrom héjával is kihabosítjuk,  majd egyesével hozzákeverjük a tojássárgákat is.

3. A manióka liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát. A kész vajas habhoz hozzáadjuk a fehérje 1/3-át, és egy szilikon lapáttal vagy kanállal óvatosan összeforgatjuk úgy, hogy a manióka liszt 1/3-át is közben hozzáadjuk. A fehérje és a manióka liszt maradékával is az előzőek szerint teszünk.

4. A masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és óvatosan elterítjük. A gyümölcsöket és a rebarbarát a tetejére szórjuk. Nem kell belenyomkodni, mert magától bele fog egy kicsit süllyedni a tésztába. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, míg szép színe lesz a tésztának.

5. Amikor megsült, 10 percet hagyjuk a tepsiben pihenni, majd papírostul kiemeljük egy rácsra, hogy az alja ne vizesedjen be. Ha már teljesen kihűlt, felszeleteljük, a tetejét por eritrittel meghinthetjük.

Még több cikk és recept házigazdánktól itt >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss