Keress receptre vagy hozzávalóra

Epres-rebarbarás pite

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 rúd vanília
  • 1 db tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg rebarbara
  • 10 dkg eper
  • 15 dkg nádcukor
  • 1/2 db citrom leve
  • vaj a kenéshez
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a porcukorral és a vanília kikapart magjaival.Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliábacsomagoljuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
    2. A töltelékhez egy serpenyőbe tesszük a feldarabolt rebarbarát, a cukrot és a citromlevet. Alacsony lángon felforraljuk.
    3. A tésztát 7 egyenlő részre osztjuk (süthetünk egy nagy pitét is ebből a mennyiségből), majd enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk őket. Előveszünk 6 mini tortaformát, kikenjük vajjal, majd mindegyikbe 1-1 tésztakorongot nyomkodunk.
    4. Ezután villával megszurkáljuk a tészták alját, majd kanalazunk bele a kihűlt rebarbarából, és friss epret szeletelünk rá. Az egy megmaradt tésztalapunkat vékony csíkokra vágjuk, és berácsozzuk vele a piték tetejét.
    5. A pitéket 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 30 percre. Ha kihűlt, megszórjuk kevés porcukorral, és tálaljuk.

Megjegyzés

Reni receptje, az Élet napos oldala blogban találjátok további receptjeit!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

ejfelcs 2 évvel ezelőtt
Elkészítettem ezt a sütit, egyszerűen isteni finom lett. A lányaim azt mondták, ilyet eperszezonban gyakran kell készítenünk ezentúl :) Köszi a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin