A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal, a porcukorral és a vanília kikapart magjaival. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpakba csomagolva a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A töltelékhez egy serpenyőbe tesszük a feldarabolt rebarbarát, a cukrot és a citromlevet. Alacsony lángon felforraljuk.
A tésztát 7 egyenlő részre osztjuk (süthetünk egy nagy pitét is ebből a mennyiségből), majd enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk őket. Előveszünk 6 mini piteformát, kikenjük vajjal, majd mindegyikbe 1-1 tésztakorongot nyomkodunk.
Ezután villával megszurkáljuk a tészták alját, majd kanalazunk bele a kihűlt rebarbarából, és rászeleteljük a friss epret. Az egy megmaradt tésztalapunkat kinyújtjuk, vékony csíkokra vágjuk, és berácsozzuk vele a piték tetejét.
A pitéket 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 30 percre. Ha kihűltek, megszórjuk egy kevés porcukorral, és tálaljuk.