Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres rebarbara-krémleves

30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított, 2-3 cm-esre feldarabolt rebarbarát felteszem főni annyi vízzel, hogy jól ellepje. Hozzáadom a fűszereket és a cukrot. Kb. 10 percig kis lángon forralom, aztán lekapcsolom, és kicsit hagyom hűlni.

A puningporból és a tejfölböl habarást készítek. Kihalászom a szegfűszegeket, és mixerrel pépesre passzírozom a levest, majd behabarom. Felöntöm tetszőleges mennyiségű vízzel (lehet jócskán, mert erősen besűrűsödik), felforralom. Fagyasztott vagy friss, apróra vágott epret adok hozzá.

Megjegyzés

Kicsit több cukor kell hozzá, mint más gyümölcslevesekhez, mert a rebarbara nagyon savanyú. Eper helyett bármilyen más gyümölccsel is készíthető. Melegen is fogyasztható, de másnap, hidegen az igazi! Ha kicsit sűrűbbre hagyjuk, akár desszertként is megehetjük, olyan finom. - smire1

Ezek is érdekelhetnek

Friss