Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres-pudingos süti

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg háztartási keksz
  • 60-70 dkg eper
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 evőkanál liszt
  • 1,5 liter tej
  • 3 dl víz
  • 1 csomag tortazselé
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 9 evőkanál kristálycukor

Elkészítés

    Elkészítés: Először elkészítjük a vaníliás pudingot. 1 liter tejet felteszünk melegedni 8 kanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral (ízlés szerint több/kevesebb cukorral). Közben a maradék fél liter tejben csomómentesre keverjük a vaníliás pudingport és a lisztet. Ha a tej felforrt, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a pudingporos tejet, majd az egészet sűrűre főzzük.

    Eltesszük hűlni, és ha már csak langyos, kirakunk egy sor háztartási keksszel egy kb. 35X20 cm-es magas falú tepsit. Erre kenjük a puding 1/3 részét. Majd megint egy sor keksz következik, erre kerül az eper fele, amit félbevagdosva helyezünk a kekszre. A maradék puding felével bevonjuk, újabb kekszréteg jön, a tetejére pedig a maradék puding. A tetejét félbevágott eperrel díszítjük.

    3 dl vizet meglangyosítunk 1 kanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral, majd beleöntjuk a tortazselét, és 1 percig forraljuk.
    Megvárjuk, míg langyosra hűl, és egyenletesen a sütink tetejére öntjük.

    A sütinket hűtőbe tesszük, és másnap, kis kockákra szelve mind megesszük!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

prohaszkab
Nagyon jó, én kevesebb cukorral készítem!!!!!!!!!!! De isteni süti!

Hasonló Receptek

Magazin