Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres palacsintatorta II.

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • A palacsintához:
  • 2 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1,5 dl szódavíz
  • 1 csipet só
  • 1 ek cukor
  • 2 ek olaj
  • olaj
  • A töltelékhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 l tej
  • 10 dkg cukor
  • 30 dkg eper
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    1.

    A palacsintához a tojásokat felverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet és a lisztet, végül megsózzuk. Csomómentesre dolgozzuk, majd 30 percig hagyjuk állni. Hozzáadjuk a szódavizet és a 2 evőkanál olajat. Hagyományos módon megsütjük, majd 30 percre a hűtőbe tesszük.

    2.

    A töltelékhez elkészítjük a pudingot a csomagoláson megadott leírás szerint, majd lehűtjük. Az epret megtisztítjuk és feldaraboljuk. A palacsintákat megkenjük a pudingokkal, és minden réteg pudingba teszünk eperszemeket is. A legfelső réteg palacsinta lesz. 30-40 percig pihentetjük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin