Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres palacsintatorta

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 20 dkg rizsliszt
  • 4 dl tej (vagy rizstej)
  • 4 ek tápióka keményítő
  • 1 csipet só
  • 4 tk cukor (vagy eritrit)
  • 2 db tojás
  • 4 dl szódavíz
  • A töltelékhez:
  • 1 kg eper
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor

Elkészítés

  1. Egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük, majd további folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a keményítőt, a sót, a cukrot és a tojásokat. Ha teljesen sima a keverék,  annyi szódavízzel sűrítjük, amennyivel palacsintatészta állagot kapunk. Ezután a szokásos módon kisütjük a palacsintákat. 
  2.  Az epret megmossuk, a szárait eltávolítjuk, összeturmixoljuk, majd egy keveset kiveszünk belőle, abban csomómentesre keverjük a pudingport, a többit feltesszük egy fazékban a tűzre. Ha felforrt a leturmixolt eper, hozzáadjuk a pudingos keveréket, eritrittel édesítjük, és készre főzzük.
  3. Egy lapos tányérra tesszük az első palacsintát, megkenjük az eperkrémmel, és addig rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét eperrel díszítjük.

MÉG TÖBB RAKOTT PALACSINTA RECEPT >>> 

Még több epres recept >>> 

Megjegyzés

Télen fagyasztott gyümölcsből is készülhet, ez esetben a tetejét olvasztott csokival díszítsük. Gluténmentes! - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss