Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres oroszkrémtorta

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál rétesliszt
  • A krémhez:
  • 5 dl habtejszín
  • 2 csomag főzés nélküli vaníliás krémpor
  • 50 dkg eper
  • A díszítéshez:
  • 2 dl habtejszín
  • pár szem eper
  • citromfűlevél

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojások fehérjét felverjük, kanalanként adagolva hozzá a cukrot, majd amikor jó kemény, akkor egyenként a tojások sárgáját tesszük bele, végül óvatosan, lassan adagolva a lisztet.
Kerek, sütőpapírral kibélelt tortaformában, előmelegített sütőben (200 fokon) tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.

A krémhez a tejszínt kicsit felverjük, majd hozzáadjuk a 2 csomag krémport, de vigyázzunk, mert hamar összeugrik, és akkor csomós, rágós lesz a krém.

A kettévágott tortalap aljára kenjük a krém egyik felét. Rátesszük a darabolt epret, majd a krém másik felét. Beborítjuk a másik lappal, végül bevonjuk a maradék krémmel, díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss