Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-narancsos sajttorta

MME MME
4 5/5
120 perc
mester
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babapiskótát egy műanyag tasakba tesszük, lezárjuk, és nyújtófával vagy kézzel összemorzsoljuk a tasak tartalmát.
  2. Megolvasztjuk a vajat, összekeverjük a piskótamorzsalékkal, és belenyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt tortaformába.
  3. Összekeverjük az elektromos kézi keverőgéppel a joghurtot, a citromlevet és egy csipet sót.
  4. A keverékben áztatjuk a zselatint 10 percig. Hozzáadjuk a cukrot, és az egészet alkalmanként megkeverve addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik. Gyorsan összekeverjük a krémsajttal.
  5. A krém negyedrészét a tortalapra kenjük, kirakjuk földieperrel, néhány szemet megtartunk a díszitéshez. Betöltjük a maradék krémet a tortaformába, majd a tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
  6. Meghámozzuk és kifilézzük a narancsot, majd a tortát földieperrel és narancsfilével díszítjük.

Megjegyzés

Fotó: Philadelphia - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss