Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres-morzsás sütemény

default user icon

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 25 dkg vaj (+ a tepsihez)
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 32 dkg rétesliszt (+ a tepsihez)
  • 30 dkg eper
  • 7 dkg cukor

Elkészítés

    1. A tojást szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A puha vaj 4/5 részét kisebb darabokra vágjuk, és habosra keverjük a tojássárgájával, valamint a por- és a vaníliás cukorral. Állandó keverés mellett a fehérjét a tojássárgás krémhez adjuk, majd beledolgozunk 25 dkg lisztet is.
    2. Kivajazunk és kilisztezünk egy tepsit, majd egyenletesen belesimítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt (villanytűzhelynél 160 fokon) elősütjük.
    3. Az epret megtisztítjuk és megmossuk, majd felszeleteljük. Apró darabokra vágjuk a maradék vajat, majd összekeverjük a cukorral és a maradék liszttel. Az elősütött tésztát az eperdarabokkal beborítjuk, és rámorzsoljuk a vajas-cukros lisztet. 180 fokon 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni a tepsiben, majd felszeleteljük.

      Még több epres süti >>> 

      Morzsasütik, crumble-ök >>> 

      Videóreceptek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek