Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres-mascarponés-vaníliás krémes

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 8 ek liszt
  • 8 db tojás
  • 8 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 3 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg vaj
  • 6 ek cukor
  • 30-40 dkg eper

Elkészítés

    1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a cukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a vaníliát, a sütőport és kanalanként a lisztet. Hogy a tészta lágyabb legyen, adjunk hozzá 2 evőkanál vizet. A tojásfehérjét sóval kemény habbá verjük, majd 2-3 részletben a sárgájás masszába forgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 25 x 35 cm méretűbe) öntjük.
    2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd amikor a tepsit betesszük, rögtön levesszük a hőt 160 fokra. (Ha van rá lehetőség, akkor hőlégkeveréses sütőt használjunk.) Kb. 20-30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és függőlegesen vágjuk ketté (vagyis félbevágjuk a tészát).
    3. A krémhez a pudingport egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet felforraljuk. Ekkor beletesszük a kikevert pudingport és a 4 evőkanál cukrot. A pudingot gyakori keverés mellett megfőzzük, majd ha kész, belekeverjük a vajat, és félretesszük hűlni.
    4. Ha kihűlt a krém, eldolgozzuk a mascarponéval és a többi cukorral. A habtejszínt felverjük, és beleforgatjuk a mascarponés krémbe.
    5. Az epret megmossuk, és egy részét tetszőleges apró kockára vágjuk (ez lesz a sütemény belsejében). Másik részét pedig szép vékony szeletekre vágjuk (ez lesz a sütemény tetején).
    6. Összeállítjuk a süteményt. A kettévágott piskóta egyik lapját vastagon megkenjük a krém egy részével, és egyenletesen elosztva megpakoljuk a kockára vágott eperrel. A másik piskótaréteggel befedjük, majd azt is alaposan megkenjük a többi krémmel és minden oldalán is. A tetejét feldíszítjük az eperszeletekkel.

      6 BRUTÁLISAN FINOM RAKOTT SÜTI EPERREL - PRÓBÁLD KI MINDET! >>> 

      EPERBŐL SOSEM ELÉG! EPRES SÜTIK EGY HELYEN! >>> 

Megjegyzés

Szerintem érdemes néhány óráig a hűtőben pihentetni, hogy a krém és a gyümölcs kellemes hideg legyen.

szilviamalmos
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin