Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-mascarponés crostata

30 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • csipet só
  • 1/2 db narancs reszelt héja
  • A krémhez:
  • 25 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 db tojássárgája
  • 3 ek vaníliás porcukor

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a sót és a narancshéjat is. Addig gyúrjuk, amíg a tészta elválik az edénytől. 
  2. Egy sütőpapíron legfeljebb fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát. A papírral együtt egy sütőformába tesszük, minden oldalán hagyunk egy kis szélet a tésztának, majd villával megszurkáljuk, és 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. A kész tésztáról leszedjük a sűtőpapírt és hagyjuk hűlni. 
  3. A megtisztított epreket turmixgépben 2-3 másodperc alatt pürésítjük, úgy, hogy kissé darabos maradjon. Hozzáadjuk a mascarponét, a tojássárgáját és a vaníliás porcukrot, majd további 2-3 másodpercig turmixoljuk együtt. 
  4. Az epres krémet a kihűlt tásztára halmozzuj, egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket, és friss, édes eperszeletekkel díszítjük a tetejét. 

Megjegyzés

30 perc alatt elkészül. - BoldogAgi

Ezek is érdekelhetnek

Friss