Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres mascarpone jégkrém

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg habtejszín
  • 8-10 dkg porcukor
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • piskótaszelet vagy babapiskóta

Elkészítés

    Elkészítés: A megmosott, megtísztított epret pűrésítjük, citromlével és 3-4 dkg porcukorral ízesítjük. A püréből félreteszünk 4-5 evőkanálnyit. Krémesre keverjük a mascarponét a maradék porcukorral, hozzáadjuk az eperpürét, amellyel addig keverjük, amig egyenletes rózsaszínű krémet nem kapunk. Ekkor a félretett eperpürével meglocsoljuk és márványosítjuk.

    A formát vagy formákat kibéleljük fóliával, majd megtöltjük krémmel, és befedjük fóliával. Lehűtjük, majd a fagyasztóba téve minimum 4 órát vagy egy éjszakán át fagyasztjuk.

    Fogyasztás előtt kivesszük a fagyasztóból, hagyjuk kissé felengedni. Hideg tányéron piskotával, tejszínnel, gyümölccsel tálaljuk.

Megjegyzés

Célszerűbb kisebb formákban lefagyasztani, így mindig a szükséges mennyiséget kell felengedni, és a formákat is változatossá tehetjük. Bármilyen gyümölccsel készíthető.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Katcz
Szia! A tejszinhab csak diszites vagy a krembe kell belekeverni? A recept leirasban nem latom sehol. Koszonom!

Hasonló Receptek

Magazin