Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres mascarpone jégkrém

30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott, megtísztított epret pűrésítjük, citromlével és 3-4 dkg porcukorral ízesítjük. A püréből félreteszünk 4-5 evőkanálnyit. Krémesre keverjük a mascarponét a maradék porcukorral, hozzáadjuk az eperpürét, amellyel addig keverjük, amig egyenletes rózsaszínű krémet nem kapunk. Ekkor a félretett eperpürével meglocsoljuk és márványosítjuk.

A formát vagy formákat kibéleljük fóliával, majd megtöltjük krémmel, és befedjük fóliával. Lehűtjük, majd a fagyasztóba téve minimum 4 órát vagy egy éjszakán át fagyasztjuk.

Fogyasztás előtt kivesszük a fagyasztóból, hagyjuk kissé felengedni. Hideg tányéron piskotával, tejszínnel, gyümölccsel tálaljuk.

Megjegyzés

Célszerűbb kisebb formákban lefagyasztani, így mindig a szükséges mennyiséget kell felengedni, és a formákat is változatossá tehetjük. Bármilyen gyümölccsel készíthető. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss