Elkészítés: A megmosott, megtísztított epret pűrésítjük, citromlével és 3-4 dkg porcukorral ízesítjük. A püréből félreteszünk 4-5 evőkanálnyit. Krémesre keverjük a mascarponét a maradék porcukorral, hozzáadjuk az eperpürét, amellyel addig keverjük, amig egyenletes rózsaszínű krémet nem kapunk. Ekkor a félretett eperpürével meglocsoljuk és márványosítjuk.
A formát vagy formákat kibéleljük fóliával, majd megtöltjük krémmel, és befedjük fóliával. Lehűtjük, majd a fagyasztóba téve minimum 4 órát vagy egy éjszakán át fagyasztjuk.
Fogyasztás előtt kivesszük a fagyasztóból, hagyjuk kissé felengedni. Hideg tányéron piskotával, tejszínnel, gyümölccsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre