Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-mangós chutney

MME MME
25 perc
mester
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Az epret megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A mangót meghámozzuk és valamivel kisebb darabkákra felvágjuk.
  2. A cukrot felolvasztjuk és megkaramellizáljuk. Ha a cukor elkészült, a lime levét és héját, valamint az epret is hozzáadjuk. 2 percig főzzük. A mangót is beletesszük és 10-15 percig lassú tűzön összefőzzük. Amikor lehűlt az edényt, hűtőbe tesszük.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. A vajat és a tejet felmelegítjük - épp csak melegítjük, nem forraljuk fel. A lisztet, a porcukrot és a kakaóport összekeverjük egy edényben. Erre ráöntjük a vajas keveréket és összedolgozzuk.
  5. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A kész masszából nagyobb halmokat teszünk a sütőpapírra, kicsit elterítjük egy kanál segítségével. Betesszük a forró sütőbe 8-12 percre. Amint elkészült, hideg helyre tesszük.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük. A pisztáciát felaprítjuk. Egy szép tálkába kanalazunk az epres keverékből. A tejszínhabbal dekoráljuk, megszórjuk pisztáciával. Végül egy csokis csipkét is ráhelyezünk.

Nézd meg videón, hogyan készül az epres mangós chutney

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss