Elkészítés: A kekszet morzává törjük. A vajat megolvasztjuk, és összedolgozzuk a kekszmorzsával. Kibéleljük sütőpapírral egy kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját, és kanálháttal belenyomkodjuk a kekszpépet. Betesszük 10 percre a fagyasztóba.
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A lekvárt megolvasztjuk, belekeverjük az eperdarabokat, és a tortaformába simítjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, beledolgozzuk a vaníliás cukrot. Habzsákba szedjük, és a szeleteket kijelölve a tortára nyomjuk. Egy-egy kekszdarabbal díszítjük. Szeletelve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre