Elkészítés: A hagyományos Malakofftól kicsit eltérő, eper ízű változat receptje. Nagyon mutatós, könnyebben elkészíthető, mint ahogy külseje alapján gondolnánk.
A Malakoff krém elkészítése: 50 dkg felvert tejszínhabhoz hozzákeverünk 20 dkg epervelőt, 5 dkg porcukrot, fél dl citromlevet és 1 dl olvasztott zselét.
A szirup elkészítése: 2 dl vízben feloldunk 10 dkg porcukrot és 5 cl rumot.
Összeállítás: Egy vékony piskótalapot teszünk a kapcsos tortaforma aljára. Az epres krém 1/3 részét rátöltjük. Egy rétegben kirakjuk a krém tetejét a szirupba beáztatott babapiskótákkal. Rákenjük a következő 1/3 krémet, majd ráteszünk még egy sor szirupos piskótát. Erre rátöltjük a maradék krémet, és lezárjuk az egészet még egy piskótalappal. Hűtőbe tesszük 1 órára, hogy megkössön a krémben a zselé.
A díszítéshez a tortát körbehúzzuk tejszínhabbal vékonyan, és nyomózsákból a tetejére is tejszínrózsákat teszünk, és körberakjuk állított babapiskótákkal. Meghintjük forgácsolt csokival, és kirakjuk eperszemekkel.