Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres-mákos pohárkrém

Hozzávalók

  • 25 dkg eper
  • 4 db babapiskóta
  • 2 ek mák
  • 4 dl tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 2 ek barna cukor
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 2 ek víz

Elkészítés

    1. Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd ízlés szerint feldaraboljuk. Egy edénybe tesszük, majd hozzáadjuk a barna cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat és a vizet. Felforraljuk, majd lángot kicsire vesszük, és főzzük pár percig. Az étkezési keményítőt simárakeverjük egy pici vízzel, majd hozzáöntjük az eperhez, és kevergetve besűrítjük.Levesszüka tűzről, majd egészen kihűtjük.
    2. A mákot egy teflon serpenyőbe tesszük, majd kevergetve pár pillanat alatt megpörköljük. Ezután rögtön kiöntjük egy tányérra, majd teljesen kihűtjük, vigyázva, nehogy a mák megégjen.
    3. A tejfölt simárakeverjük a porcukorral,a másik csomag vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és a teljesen kihűlt mákkal.A babapiskótát kisebb darabokratördeljük.
    4. A poharak aljára kanalazunk a teljesen kihűtött eperből 1-2 kanállal, majd a tejfölös krémből. Ezután kirakjuk a babapiskótával, majd rákanalazzuk a maradék tejfölös krémet és a maradék epret. Kb. fél órára a hűtőbe tesszük, hogy a babapiskóta kissé megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.
    5. Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, és rögtön kínáljuk.

Megjegyzés

Ízlés szerint más gyümölccsel is elkészíthetjük.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin