Elkészítés: Tisztítás után az epret pépesre aprítjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, 2 dkg cukorral és a sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét.
Simára keverjük a tojássárgáját ízlés szerinti cukorral, vaníliás cukorral, a liszttel, az eperpürével és kb. 1/2 dl tejjel. A maradék tejet pici sóval felforraljuk, lassú forralásnál a tojáshabot kb. 2 részletben beleszaggatjuk, oldalanként kb. 1/2-1/2 percig főzzük, szűrőkanállal kivesszük, félretesszük.
A forró tejbe folyamatosan belekeverjük a epres-tojássárgás keveréket, és sűrűsödésig mérsékelt hőfokon főzzük (nem forraljuk).
Langyosra hűtjük, majd poharakba szedjük, a tetejére habgaluskát halmozunk, reszelt citromhéjjal, aprított eperrel, jól behűtve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre