Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres kölestorta

45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • A krémhez:
  • 1 bögre köles (2 dl)
  • 40 dkg eper
  • 10 ek fruktóz
  • csipet só
  • 1 db citrom kifacsart leve
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 1 tk agar-agar (vagy 6 db lapzselatin)
  • A tésztához:
  • 15 dkg zabpehely
  • 4 ek kókuszreszelék
  • 3 ek kókuszzsír
  • 2 ek fruktóz
  • 1 csipet só

Elkészítés

1.

Az epret a citromlevével aprítógépben leturmixoljuk, közben a kölest háromszoros vízben fedő alatt „szottyos” puhára főzzük, kicsit hűlni hagyjuk.

2.

A kölest aprítógépbe tesszük, a fruktózt, a vaníliát és a sót hozzáadjuk, és hosszan krémesre turmixoljuk az eperrel együtt.

3.

Az agar agart fél deci vízzel főzzük, hosszan kavargatjuk, majd az aprítóba öntjük és együtt tovább turmixoljuk az epres résszel.

4.

A felsorolt alapanyagokat egy nagy keverőtálban összemorzsoljuk, majd egy tapadásmentes tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 170 fokon 12-15 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk, majd mehet rá a krém. A tortánkat 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss