Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Epres képviselőfánk

Hozzávalók

  • 6 dkg vaj
  • 7,5 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 6 dl tej
  • 4 ek vaníliaízű pudingpor
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 dl habtejszín
  • 20 dkg eper
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    1.

    A tésztához egy lábosba öntünk 1,5 dl vizet, és beletesszük a vajat. Felforraljuk, majd gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet.

    2.

    A simára kevert tésztát 5 percig hagyjuk hűlni, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. Akkor jó, ha fényes a felülete.

    3.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe 8 db kis kupacot halmozunk belőle. 220 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd mindet megfordítjuk, és további 5 percig sütjük. Sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni őket.

    4.

    A tejet sűrűre főzzük a pudingporral és a cukorral. Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A megtisztított epret apró kockákra szeljük. A tészták felső harmadát levágjuk, az alsó részükbe kanalazunk a tejszínes krémből, a gyümölcsöt elosztjuk rajtuk, majd visszahelyezzük a kalapjukat. A süteményeket néhány órán keresztül pihentetjük. A tetejüket kevés porcukorral meghintjük, és tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin