Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres joghurttorta II.

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • reszelt citromhéj
  • A krémhez:
  • 50 dkg eper
  • 1 csomag zselatin
  • 2 pohár natúr joghurt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tejszín
  • + a tetejére piros tortazselé

Elkészítés

Elkészítés: Sima piskótát készítünk: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a citromhéjat, majd óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A krémhez a zselatint 3 evőkanál vízben elkeverjük, majd felmelegítjük. A joghurtba belekeverjük a cukrot, majd a felvert tejszínhabot is. Ha a zselatin kihűlt, ezt is a habhoz adjuk. Az epret feldaraboljuk, egy keveset félreteszünk a díszítéshez. Az epret a krémhez keverjük, és a kihűlt piskótára simítjuk. Tetejét eperrel díszítjük, majd ráöntjük a tortazselét. Pár órát állni hagyjuk.

Megjegyzés

Más szezonális gyümölccsel is nagyon finom.
- kosziszi

Ezek is érdekelhetnek

Friss