Elkészítés: A rizst a vízben tesszük fel főni, ha azt magába szívta, ráöntjük a tejet, jól felforraljuk, kis lángon, villával kevergetve 10-15 percig főzzük. Beleteszünk 5 dkg cukrot és a vaníliás cukrot (vagy a félbevágott vaníliarudat), csipet sót, majd hagyjuk, hogy a rizs saját gőzében megpuhuljon. (Ne emelgessük a fedőt!)
Közben az epret negyedeljük, rácsavarjuk a citromot, és a cukorral együtt állni hagyjuk, majd a felét botmixerrel vagy villával pépesítjük.
Ha kihűlt a tejberizs, a tejszínt fölverjük a maradék 5 dkg cukorral, és a tejszínt a rizshez keverjük.
Egy szép tál vagy több kehely aljára tesszük az eper felét, rá a rizst, majd a maradék epret, és néhány órára hűtőbe tesszük tálalás előtt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre